Låna för att få högre bonus….

Lån innebär generellt räntor och olika kostnader – inte bonusar och cashback. Men med krediten på Rocker ges möjlighet att tjäna på krediten….

Rocker erbjuder ett flertal banktjänster via deras app. Kontot i appen är kopplad till ett debetkort som därmed kan användas vid betalning. Genom att kombinera deras räntefria kredit med dess bonussystem blir det lönsamt att låna… Var det verkligen tänkt så?

Bonussystemet

Rocker erbjuder kort på tre nivåer varav de två högsta nivåerna, Plus och Premium, ger bonus på alla inköp. Med Plus ges 0,25 % och Premium 0,5 %. Utöver det kan bonusen höjas med 0,5%-enhet per person som värvas till detta kort. Som mest kan en person få 5 % respektive 10 % på samtliga inköp. Detta med en maximal bonus på 500 kronor per månad. Dessutom finns vissa andra vägar till bonus hos Rocker.

Krediten

I appen kan ansökan om en kontokredit ske. En kredit som därmed utnyttjas när det ett tomt på kontot och en kortbetalning önskas ske. Så länge som maximalt 5000 kronor utnyttjas är den räntefri – förutsatt att återbetalning sker över maximalt 12 månader.

Kombination

En person skulle alltså kunna utnyttja krediten på upp till 5000 kronor och sedan använda sitt kort för denna summa. Med 0,5 % i bonus ger detta 25 kr i bonus på en månad. Detta till 0 kronor i räntekostnad.

De som värvar personer och ökar sin bonus kan tjäna ännu mer. Som mest går det att få 10 % på alla sina inköp vilket, genom att utnyttja denna räntefria kredit, skulle ge 500 kr per månad.

Låna – med sparränta

Rocker erbjuder även ett sparkonto som i augusti 2022 hade en ränta på 1,15 %. Eftersom sparkontot gav högre ränta än vad krediten kostade (räntefritt) fanns även en möjlighet att gå plus via detta sparalternativ. Detta även om förtjänsten var betydligt lägre än om bonusalternativet utnyttjades.

Utnyttjad kredit – lockar till mer kredit

Att Rocker erbjuder räntefri kredit kan bero på att detta får många att utnyttja krediten till ett större belopp. Upp till 5000 kronor är räntefritt men sedan uppstår ränta på utnyttjat kreditbelopp. Den som exempelvis en gång använt krediten på 5000 kr kan med stor sannolikhet vilja utnyttja större belopp senare. Den räntefria krediten kan även vara ett sätt att marknadsföra tjänsten och det medföljande kortet.